De gemeente De Ronde Venen heeft ons na een onderhandse aanbesteding opdracht gegeven voor het project de Renovatie Dorpsbrug Abcoude. De brug ligt in het centrum van Abcoude over het Nauwe Gein en verbindt de Hoogstraat met het Kerkplein. Dit is een doorgaande route voor verkeer en openbaar vervoer.

De werkzaamheden omvatten o.a. het engineeren en vervangen van de werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties, het conserveren van het brugval en vervangen van de slijtlagen, de opleggingen en rij-ijzers en het herstel van een deel van de kademuur.

Om deze werkzaamheden uit te voeren is het val uitgehesen en naar een externe locatie getransporteerd. Daar is het val gerenoveerd en voorzien van nieuwe conservering en slijtlagen.

De doorgang voor het verkeer is geborgd door gedurende de werkzaamheden een tijdelijke brug in te zetten. Deze is in eigen beheer ontworpen, geproduceerd en gemonteerd. De winkeliers, bewoners en het [OV] verkeer hebben zo minimale hinder van de werkzaamheden gehad omdat de werkzaamheden in het verkeer in 3 maandagen zijn gerealiseerd.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd met lokale partners voor de werktuigbouwkundige- en elektrotechnische werkzaamheden. De Dorpsbrug is met deze renovatie weer klaar voor de toekomst.

project locatie

Abcoude

Contract vorm

UAV 2012

Uitvoeringsperiode

Januari 2020 – April 2020