Gemaal de Poel

Aannemingscombinatie De Poel, bestaande uit Aannemingsmaatschappij VOBI b.v. en Gebr. Beentjes GWW b.v. ontwerpt en realiseert de nieuwbouw van gemaal De Poel in opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Dit gemaal borgt de waterveiligheid, voorkomt waterschaarste en maakt vismigratie mogelijk. Het gemaal krijgt een totale pompcapaciteit van 600 m³/min.

De eerste werkzaamheden bestonden uit het aanleggen van een bypass in de N518 om ruimte te maken voor de bouwkuip t.b.v. de realisatie van de instroom van het gemaal. Momenteel worden de damwandplanken ingetrild van de bouwkuip voor de instroom, zoals te zien is op de foto’s. Vervolgens zullen de palen heiend worden aangebracht, daarna het stempelraam en vervolgens zal worden ontgraven. De eerste betonwerkzaamheden zijn gepland voor na de bouwvak.