N213 Fietsbrug

De combinatie VoGel is momenteel bezig met de reconstructie van de N213 in het Westland. Onderdeel van dit project is de realisatie van een fietsbrug nabij de kruising Dijkweg in Honselersdijk. Als gevolg van beschikbare ruimte, doorvaarthoogte en het alignement van het fietspad dient de fietsbrug in de vorm van een wybertje-, zo slank mogelijk- en met een vrije overspanning van ca. 22m1 uitgevoerd te worden. Om aan deze eisen te kunnen voldoen hebben wij de samenwerking gezocht met Fibercore Europe voor het leveren van een geheel uit composiet opgebouwd brugdek.

Afgelopen maandagavond was het zover en is het brugdek inclusief leuningwerk succesvol op de landhoofden gemonteerd. Na het gereedkomen van het aansluitende fietspad, is de verwachting dat de brug in de zomer 2020 in gebruik genomen kan worden.