Techniek Driedaagse 2019

Met TechNet Amstel & Venen maken wij jongeren bewust van de betekenis van techniek voor onze samenleving en enthousiasmeren hen voor een baan in de technische sector. Ook zorgen wij voor een betere aansluiting tussen opleiding en de praktijk. De jongeren van vandaag zijn de vakmensen voor de toekomst. Onze branche heeft hen hard nodig. Als branche coördinator Bouw zijn wij extra trots op onze eigen groep. Dankzij de inzet van alle bedrijven en vrijwilligers hebben wij er weer een prachtig event van kunnen maken.

 

Burgemeester Maarten Divendal & Branche Coördinator Dominique de Rijk

 

Meer dan 3500 leerlingen uit de gemeenten De Ronde Venen, Nieuwkoop, Uithoorn en Aalsmeer volgenden technische workshops. De leerlingen maken kennis met acht verschillende branchegroepen: Robotica, Agri, Automotive & Logistiek, Bouw, ICT, Installatietechniek, Metaal & Kunststof en Recycling. Van het programmeren van robots tot aan het metselen van een muurtje, het wisselen van een autoband tot aan het afval hergebruiken als grondstof voor een 3D-printer: op de Techniek Driedaagse gebeurt het allemaal.

Brug Bouwen

Vogelhuisjes timmeren

Muurtje Metselen

Elektrische Mini Graver

Riool Aanleggen

Brug Bouwen