In opdracht van de Gemeente Westland is de combinatie Van Gelder/VOBI in het voorjaar 2014 gestart met de aanleg van de rotonde N222/Van Luyklaan nabij Kwintsheul. Door het toenemende vrachtverkeer op het bedrijventerrein aan de verlengde Van Luyklaan, is vanuit de gemeente Westland de wens ontstaan om het vrachtverkeer af te wikkelen via de N222 in plaats van door de dorpskern Kwintsheul.

Het werk voor VOBI bestond uit het plaatsen van een plaatstalen fietstunnel en de aanleg van een 60m1 lang viaduct over de Langewateringkade. Dit viaduct is opgebouwd uit in het werk gestorte landhoofden, een tussensteunpunt en een dek van prefab liggers met een in het werk gestorte druklaag.

In navolging van de bouw van het nieuwe viaduct is de combinatie tevens verzocht om binnen de contractperiode het naastgelegen bestaande viaduct te renoveren. Deze renovatie bestond uit het verwijderen van een betonnen midden geleider, het plaatsen van nieuwe voegovergangen, het aanbrengen van een waterdicht membraam op het betonnen dek, het aanleggen van nieuwe betonnen midden geleider en het herplaatsen van de bestaande geluidsschermen.

Het complete werk inclusief de renovatie van het bestaande viaduct is uiteindelijk binnen de daarvoor vastgestelde bouwperiode naar volle tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd.