Medewerkers aan het woord

Charl Mooij
Charl Mooij

Charl Mooij, uitvoerder

“Bij VOBI ben je geen nummer”

“Ik ben bij VOBI in dienst sinds 2000. Ik ben hier gekomen als voorman/vlechter en heb na een jaar of twee aangegeven dat ik hogerop wilde. Ik zei dat ik verder wou en niet mijn hele leven wilde vlechten. Ik heb het gewoon gevraagd en mocht toen beginnen als uitvoerder. De kans is me gegund en ik heb hem gepakt.

Mijn eerste grote project zal ik nooit vergeten. Dat was in Alphen en alles was nog onbekend voor mij. Alles was vreemd, er moest van alles bedacht worden. Ik belde wel vijf keer per dag naar kantoor om hulp te vragen! Daar heb ik zo veel geleerd, dat is leuk.

Binnen VOBI krijg je als uitvoerder veel ruimte om zelf te bepalen hoe je het werk uitvoert. De directie of werkvoorbereider komt eens in de drie weken langs, dus we worden niet op de vingers gekeken. Ik doe het op mijn manier en dat mag. Zolang het resultaat maar goed is. Ik heb het heel erg naar mijn zin en daarom blijft het ook leuk.

Ieder project is anders, het blijft veranderen. Als uitvoerder doe ik alles. Het uitzetten, de maatvoering, maar ook het regelen van materialen en mensen aan het werk houden. Ik stuur een man of tien, twintig aan en daar ben ik de hele dag druk mee. Er gebeurt altijd wel wat onverwachts. Je kan wel een beetje sturen, maar er gaat altijd wel wat anders dan gepland. Ik kom er haast niet aan toe, maar het liefst timmer ik zelf ook lekker mee.

Mijn leukste project moet nog komen, hoop ik. We zijn nu bezig met een heel uitdagend project in Bleiswijk. Dat wordt een hele ingewikkelde, bijzondere constructie. We moeten nog beginnen, maar als dat allemaal goed gaat, wordt dat mijn mooiste project.

Als uitvoerder verzamel je in de loop der jaren een groep vaste mensen om je heen. Veel van die jongens verhuizen elke keer mee naar een nieuw project. Je vraagt ze toch telkens weer terug, goede jongens wil je bij je houden. De collega’s binnen zie ik ook regelmatig. Elke vrijdagmiddag hebben we een borrel op kantoor. Eén dag in de week stoppen we vroeg, dat is de vrijdag. De vrijdag is heilig. Lekker een beetje praten en lol trappen met elkaar. Ik zit hier lekker, heb het naar mijn zin.

Binnen VOBI kun je ver komen, maar je moet lef hebben en durven. Aan VOBI ligt het niet. Je krijgt alle kansen, maar moet ze wel pakken. Dat maakt VOBI ook zo bijzonder. Die vrijheid, de kansen die je krijgt en de saamhorigheid. Hier ben je geen nummer, ons kent ons. Al bel ik midden in de nacht collega’s op om naar de bouw te komen, dan weet ik zeker dat iedereen komt. Bij nacht en ontij. Dat is echt heel bijzonder.”

Johan Boele
Johan Boele

Johan Boele, uitvoeder/kraanmachinist

“Wat je geeft, krijg je bij VOBI ook terug”
 
Johan Boele is al (ruim) 25 jaar in dienst bij VOBI. "Ik heb gesolliciteerd op een advertentie in de plaatselijke krant. Ik werd aangenomen en ben nooit meer weg gegaan. Ik was helemaal nog geen kraanmachinist, maar ben gelijk naar school gegaan om het vak te leren. Vanuit VOBI heb ik alle kansen gekregen om het vak in de praktijk te leren en me te ontwikkelen.
 
Kort gezegd is mijn werk het verlichten van andermans werk. Ik probeer het een ander gemakkelijk te maken doordat hij niet hoeft te slepen met zijn materiaal. Ik start met de inrichting van het bouwterrein. Daarna komt het grondwerk, vervolgens het hijswerk van bijvoorbeeld beton en hout en dan weer grondwerk voor het afwerken. Ik doe telkens wat anders, die afwisseling maakt het leuk.
 
Op een gegeven moment heb je zoveel ervaring dat je precies weet wat er moet gebeuren. Ik werkte ook al jaren met dezelfde uitvoerder. Elke uitvoerder heeft zijn vaste mensen die hij telkens terug haalt. Je vormt echt een team. Je hoeft maar te kijken en je weet al wat je moet doen. Wij hebben geen woorden nodig, dat maakt het werk wel makkelijk.
 
Ik krijg alle ruimte om mijn eigen ideeën in te brengen. Ik heb heel veel vrijheid. Als je je werk goed doet, mag je dat doen zoals je zelf wilt. Het contact met collega's is ook heel leuk. We voelen elkaar goed aan. De bedrijfscultuur bij VOBI is heel open. We zijn heel direct en niet eigengereid. Als er iets niet goed gaat, krijg je het te horen, maar dan is het ook over. We noemen elkaar allemaal bij de voornaam en je ervaart geen verschil in tredes onderling. We hebben tenslotte allemaal dezelfde handen. De directeuren lopen regelmatig mee. Overdag én 's nachts. Op de werkplek zijn ze ook echt aan het werk, dat waardeer ik.
 
Naast mijn werk als kraanmachinist ben ik ook leermeester en dat vind ik heel leuk om te doen. Ik heb zelf aangegeven dat ik dat graag wilde en daar heb ik ruimte voor gekregen. Ik ben nu ruim 25 jaar kraanmachinist en wil die vakkennis graag delen. De kennisoverdracht en het omgaan met die jonge mensen vind ik leuk. Je moet ook denken aan het belang van het bedrijf. We groeien, dus er zijn steeds meer mensen nodig. Met alle kennis en ervaring die ik nu mag hebben, is de volgende stap naar uitvoerder inmiddels ook gemaakt. Weer een nieuwe uitdaging in het werk en binnen ons bedrijf. Ook hier kreeg ik de mogelijkheid en heb die kans met beide handen aangegrepen. Zo een mooie ontwikkeling in je werk en leven waar je dankbaar voor moet zijn.
 
Het leuke aan werken bij VOBI is de sfeer. De lijnen zijn kort, er wordt echt naar je geluisterd. Wij kunnen snel bouwen doordat we snel schakelen en handelen. Iedereen is op elkaar ingespeeld en je krijgt alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We maken lange dagen, maar daar staat ook wat tegenover. Als het nodig is, wordt er verwacht dat je meewerkt en langer blijft. Maar als het rustig is, kun je ook makkelijk een keer eerder weg. Het gaat twee kanten op. Wat je geeft, krijg je bij VOBI ook terug. Ik ben echt trots op VOBI. Als ik langs een project rijd, en ik zie die VOBI-vlag wapperen dan denk ik bij mezelf "Daar doen we het allemaal voor!".


sitemap VOBI Beton- en waterbouw
kernwoorden
vobi
V.O.B.I.
beton
water
bruggen
sluizen
Vinkeveen
kelder
fundering
vacatures
werk
baan
bouw
waterbouw
civiel
civiele
techniek
betonbouw
aannemer
funderingsherstel
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten